Şanlıurfaspor Kulübü tarafından yapılan kamuoyu duyurusunda, Gençlik ve Spor Bakanlığının geçmiş dönemlerde görev yapan son beş kulüp başkanının görev sürelerini kapsayan bir inceleme gerçekleştirdiği belirtildi.
Bakanlık incelemesi resen yapıldı
Kulübün açıklamasına göre, Bakanlık tarafından resen yürütülen inceleme sonucunda hazırlanan rapor, geçmiş dönem başkanlarından H.İ. ve K.S. hakkında işlem yapılması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi. Açıklamada, Bakanlığın söz konusu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğu ifade edildi.
Kulüpten hukuki süreç vurgusu
Şanlıurfaspor Kulübü, inceleme ve suç duyurusunun adli sürecin başlangıcına ilişkin olduğunu vurguladı. Açıklamada, kişilerin hukuki durumlarının yürütülecek soruşturma ve yargılama sonucunda belirleneceğine dikkat çekildi.
Kulüp yönetimi, kamuoyu duyurusunun amacının Bakanlık incelemesi ve sonrasında gerçekleştirilen resmî işlemler hakkında kamuoyunu şeffaf biçimde bilgilendirmek olduğunu bildirdi.

