Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği’nde bu hafta itibarıyla üye kayıt işlemlerinde uygulandığı öne sürülen ek hizmet bedeli, esnafın gündemine oturdu.
İddiaya göre Türkiye genelinde yeni üye kaydı sırasında yaklaşık 7.400 TL civarında ödeme alınırken, Şanlıurfa’da bu tutara ek olarak 6.300 TL hizmet bedeli talep ediliyor. Söz konusu bedelin ödenmemesi halinde üye kaydının gerçekleştirilmeyeceğinin esnafa bildirildiği ileri sürülüyor.
Bu uygulama nedeniyle Şanlıurfa’daki esnafın toplamda yaklaşık 13.828 TL ödeme yapmak zorunda kaldığı iddia ediliyor.
Uygulamaya tepki gösteren esnaflar, mevzuatta söz konusu 6.300 TL’lik hizmet bedelinin hangi hizmetin karşılığı olduğunu ve hangi hukuki düzenlemeye dayandığını soruyor.
Esnaf, Türkiye’nin diğer illerinde uygulanmadığı öne sürülen bu ücretin neden Şanlıurfa’da alındığının kamuoyuna açıklanmasını istiyor.
Şanlıurfa esnafı, ilgili kurumların konuya açıklık getirmesini, ücretin hukuki dayanağının ve alınan bedelin hangi hizmet karşılığında olduğunun kamuoyuyla paylaşılmasını talep ediyor.

