Viranşehir’de Balıklar Ölmesin Diye Kuyudan Gölete Su Takviyesi « URFA SİYASETİ

---
SON DAKİKA

Viranşehir’de Balıklar Ölmesin Diye Kuyudan Gölete Su Takviyesi

Bu haber 08 Haziran 2021 - 19:43 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Viranşehir Belediyesi, Kuraklık nedeniyle su seviyesi düşen Sulutepe göletine kuyudan su desteği verildi.
Viranşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından mevcut olan kuyudan su kanalı açılarak Gölete su takviyesi yapıldı.

İlçeye 4 kilometre uzaklıkta bulunan Sulutepe Göleti’nde su seviyesinin düşmesi nedeniyle göletteki balıklar telef olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
Balıkların su yüzeyinde görülmesi üzerine, Viranşehir Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğünce mevcut olan su kuyusundan su kanalı açılarak gölete su aktarılmaya başlandı. Balıklar kurtulana kadar su aktarılmasının devam edileceği belirtildi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Bölgedeki kuraklığa işaret ederek, “Bölgemizde uzun süredir kuraklığın devam etmesi nedeniyle Sulutepe Göleti’nde su seviyesi aşırı derecede düştü. Su seviyesinin düşmesi nedeniyle gölette yaşayan balıkların hayatı tehlikeye girdi.” dedi.

Göletteki durumun herkesi üzdüğünü aktaran Ekinci, “Balıkların yaşam şansını artırabilmek için Belediyemiz ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri Gölette incelemelerde bulundu. İncelme neticesinde gölete su takviyesi yapmamız gerektiği kanaati uyandı.” diye konuştu.
Yapılan istişare sonucu gölete su aktarılmaya başlandığını ifade eden Başkan Ekinci, “Kuyudan verilen su ile göletteki su seviyesini yükselterek, oradaki balıklar için riskin ortadan kalkacağını düşünüyoruz.” Dedi.
m

Urfa Siyaseti Reklam

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.