Başkan Tüysüz: Topçu Meydanı isminin geri verilmesini talep ediyoruz « URFA SİYASETİ

---
SON DAKİKA

Başkan Tüysüz: Topçu Meydanı isminin geri verilmesini talep ediyoruz

Bu haber 22 Kasım 2022 - 15:32 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av.Ahmet Tüysüz Topçu meydanının adının Sisi Meydanı olarak değişme endişesi taşıdığını söyledi.

Tüysüz meydanda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu meydan özellikle Şanlıurfalıların Fransızlara karşı vermiş olduğu Kurtuluş Mücadelesi ile çok büyük bir anlam ve tarihsel bir hafıza taşımaktadır, adı Topçumeydanı ve hala da öyle bilinmektedir.

Konjonktürel davranıldığı için ilkesel bir dış politikamız olmadığı için adı Rabia olarak değiştirildi ancak 2 gün önceki satıştan sonra bu meydanın adının Sisi Meydanı olarak değişme endişesini taşıyoruz.

Rahmetli Rabia ve Muhammed Mursi’nin kemiklerinin sızladığını düşünüyoruz. O meydanın asıl adı, Topçu Meydanı’dır. Başka bir isim değil bu ismin geri verilmesini talep ediyoruz, bu meydan bu isimle anlamlıdır.” dedi.

Urfa Siyaseti Reklam

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.